Květen bude ve znamení srdce

V květnu začíná vládnout nejinteligentnější zvíře zvěrokruhu – Had. V dubnu Vám Drak ukázal, co je vaším cílem v tomto roce, a Had Vám pomůže najít k tomuto cíli cestu. Takže buďte realističtí, stůjte pevně nohama na zemi a vše řádně promyslete. A protože v květnu je v aktivitě srdíčko, podpořte ho tak, aby Vaše hlava měla dostatek myšlenek, které by se daly zrealizovat.

V tomto měsíci nezapomeňte na hodně tekutin, dušenou a napařovanou sezónní zeleninu, sezónní ovoce, pohanku, mrkev, červenou řepu, čekanku, mořské řasy, černý sezam, červenou papriku, jahody, celer.

Pečené brambory se salátem z červené řepy

Co potřebujeme: 400g brambor, 3 fialové cibule, 6 stroužků česneku, olej, 1dcl bílého vína, tymián, bobkový list, sůl, pepř.

Jak na to: brambory, cibuli a česnek oloupeme, brambory rozkrájíme na čtvrtky a cibuli na osminky, česnek necháme vcelku. Pekáč potřeme olejem a vše do něj vložíme a promícháme. Přidáme sůl, pepř, tymián, bobkový list, trochu oleje a víno a pečeme 30 minut při 160 C, pak přilijeme 1dcl vody a pečeme při 180 C do změknutí brambor. Podáváme s červenou řepou.

Dušená zelenina s topinambury s avokádovou omáčkou

Co potřebujeme: ½ kg topinambury,

Jak na to: topinambury oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a opražíme na oleji a přidáme na růžičky rozebranou brokolici a květák a přikryjeme a dusíme na mírném ohni doměkka (asi 5 minut). Podáváme s avokádovou omáčkou a posypeme petrželkou s malými kousky pomeranče.


Avokádová omáčka s pomerančem

Co potřebujeme: 1 avokádo, 1 pomeranč, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, mletý římský kmín, koriandr.

Jak na to: avokádo rozpůlíme, oloupeme, nakrájíme na malé kousky a rozmačkáme vidličkou, přidáme šťávu z pomeranče, lisovaný česnek, osolíme, opepříme a přidáme římský kmín. Rozmixujeme a nakonec vmícháme nasekané lístky koriandru.

Salát z čekanky s avokádem a cizrnou

Co potřebujeme: 4 čekankové puky, ½ avokáda, 1 pomeranč, ½ kelímku zakysané smetany, ½ plechovky cizrny, pepř.

Jak na to: z čekanky odstraníme vrchní zelené lístky, puk rozřízneme a vykrojíme košťál, který je hořký. Listy rozebereme, omyjeme a necháme okapat. Nasekáme. Oloupeme pomeranč, nakrájíme na malé kousky a vmícháme. Avokádo nakrájíme a vmícháme. Do smetany vmícháme bílý pepř a promícháme s ingrediencemi. Cizrnu propláchneme a necháme odkapat. Podáváme posypané cizrnou.

Ordinace Praha
Poliklinika Maceškův palác
Budečská 32, Praha 2

lien@lien.cz

 

Tel: 602 347 100

Ordinační hodiny
Po - Út 7:00 až 17:00
Středa -  zavřeno
Čtv - Pá 7:00 až 17:00

Objednávky telefonicky
nebo prostřednictvím sms zprávy: 602 347 100. 
Pro objednání nepoužívejte e-mail.

  • Facebook Lien
  • SoundCloud Lien
  • twitter renata lien
  • mailing Renata lien
  • Renata Lien Youtube
  • Linkedin Renata Lien čínská medicína
  • Instagram Renata Lien Čínská medicín

© 2020 by Renata Lien