V červnu je v aktivitě tenké střevo

Silné aktivní energie Koně budou vládnout tomuto měsíci. Využijte nejaktivnější měsíc v roce a užijte si volnosti a svobody a trošku se rozhýbejte!

V tomto měsíci je v aktivitě tenké střevo, jako párový orgán srdce. Tenké střevo přijímá, zpracovává a vstřebává vyživující látky a proměňuje je v energii, kterou pak rozvádí do všech ostatních orgánů za vydatné pomoci sleziny a žaludku.

Činnost tenkého střeva podpoříte pohankou, špenátem, červenými fazolkami a cizrnou.

Květáková polévka s fazolkami adzuky

Co potřebujeme: 1 střední květák, 1 cibulku, 1 lžíci másla, 2 lžíce mouky, 4 brambory, sůl, muškátový květ, majoránku, ½ vařených fazolek adzuky.

Jak na to: na másle zpěníme cibulku, zaprášíme ji moukou a zalijeme horkou vodou. Rozebraný květák na růžičky a 2 brambory vaříme asi 15 minut. Misku růžiček si necháme stranou. Pak rozmixujeme a zavaříme do polévky nakrájené brambory a misku růžiček květáku, které jsme si odložili. Když jsou brambory měkké, dochutíme majoránkou a muškátovým květem, přidáme fazolky, sypeme zelenými natěmi.


Pohankové karbanátky s houbami

Co potřebujeme: 70g pohanky, pohankové vločky, 1 vejce, špetku šafránu, sůl, 2 polévkové lžíce sušených nebo čerstvých hub, bílý pepř, kmín, 1 cibulku, nať pažitky/celeru/petržele.

Jak na to: Pohanku uvaříme se solí a šafránem a snažíme se, aby se voda vsákla a pohanka byla mírně rozvařená. Na cibulce podusíme houby s kmínem a na nudličky nakrájenou cuketu a necháme vychladnout. Po vychladnutí vmícháme do pohanky houby s cuketou a našlehané vejce, osolíme a opepříme a pomocí pohankových vloček tvoříme karbanátky, které klademe na pečící papír a upečeme v troubě. Podáváme s bramborovou nebo nastavovanou kaší či s bramborem.

Špenátové lívance

Co potřebujeme: 300g špenátu, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 lžíce polenty, sůl, prášek do pečiva.

Jak na to: špenát obereme a opereme, dáme ho zakrytý do trouby, kde ho dusíme ve vyhřáté troubě ve vlastní šťávě do změknutí. Slijeme šťávu a posekáme špenát najemno. Máslo utřeme se žloutkem a vmícháme se špenátem. Promícháme s polentou, přidáme špetku kypřícího prášku a osolíme. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, vmícháme a pečeme na pánvi nebo v lívanečníku, který vymažeme před pečením olejem. Podáváme s brambory.

Ordinace Praha
Poliklinika Maceškův palác
Budečská 33, Praha 2

lien@lien.cz

 

Tel: 602 347 100

Ordinační hodiny
Po - Út 7:00 až 17:00
Středa -  zavřeno
Čtv - Pá 7:00 až 17:00

Objednávky telefonicky
nebo prostřednictvím sms zprávy: 602 347 100. 
Pro objednání nepoužívejte e-mail.

  • Facebook Lien
  • SoundCloud Lien
  • twitter renata lien
  • mailing Renata lien
  • Renata Lien Youtube
  • Linkedin Renata Lien čínská medicína
  • Instagram Renata Lien Čínská medicín

© 2020 by Renata Lien